ביטוח חיים

בשנים האחרונות, גברה בישראל המודעות של רבים לעשות ביטוח חיים, שמבטח הלכה למעשה את המבוטח ואת בני משפחתו, במקרה של פגיעה, שיתוק, או חלילה מקרה מוות. גם במקרה של אובדן הכנסה וגם במקרה של מוות חלילה, ניתן לקבל את ההטבה הכספית כתשלום חד פעמי או כקצבה חודשית קבועה.

ישנם שלושה מצבים בהם ניתן להפעיל את ביטוח החיים: במקרה שבו המבוטח הלך לעולמו, במקרה שבו המבוטח הפך לנכה ואיבד את היכולת להתפרנס, או במקרה שבו המבוטח הגיע לגיל פרישה או לכל גיל אחר שנקבע בפוליסה.

ישנם, שלושה סוגים של פוליסות ביטוח. הסוג הראשון מיועד לכסות את המבוטח רק במקרה של מוות, והוא נקרא "פוליסת ריסק" (ראו ברובריקה נפרדת). הסוג השני הוא למעשה פוליסת ביטחון, שבה אין כלך התייחסות למקרי מוות או למצבי נכות ואובדן כושר עבודה. כלומר, ברגע שאדם מגיע למצב שאינו יכול עוד להתפרנס או חלילה למוות, הוא או משפחתו, מקבלים את הסכום שנצבר. זהו מסלול שהוא מעין תכנית חיסכון.

הסוג השלישי, הנפוץ ביותר כיום בישראל, הוא הביטוח המעורב שכולל גם את ביטוח "ריסק" וגם "פוליסת ביטחון". למעשה, הוא מעניק כיסוי ביטוחי גם למצב של נכות, גם למצב של זקנה וגם למצב של מוות. במקרים רבים, ביטוח המנהלים שבו המעסיק מבטח את עובדיו (לאו דווקא אלו הנמצאים בעמדת ניהול בחברה), הוא למעשה הביטוח המעורב שמכסה את כל שלושת המצבים.

חשוב להדגיש שמבחינה הלכתית, ביטוח חיים, מהווה חלק מההשתדלות לדאוג לפרנסת המשפחה. פוסק הדור הגאון רבי משה פיינשטיין זצ"ל, אף הורה שמומלץ לעשות ביטוח חיים למקרה של מוות חלילה ואין בכך כל פגיעה באמונתו של האדם. 

מעוניינים בייעוץ או ליווי ביטוחי? השאירו פרטים ונחזור אליכם